Al sinds 1935

Scroll om onze historie te bekijken

 • 1935

  Vader Hooymeijer, werkzaam bij Gebroeders Kramer aan de Rottekade in Bergschenhoek, krijgt de dakbedekking niet snel genoeg bij zijn klanten.

  Jan heeft de oplossing. Hij koopt een oude truck en hiermee is Hooymeijer Transport een feit. 

  Waar we voor staan

 • 1953

  Door de vondst van aardgas in Groningen neemt het transport van buizen een grote vlucht.

  Hier profiteren wij optimaal van en maken daardoor een flinke groei door. In deze periode verhuist het bedrijf naar de Nijverheidstraat in Vlaardingen, haar grote klant achterna.

  Waar we voor staan

 • 1966

  Begin jaren 60 deed de zeecontainer zijn intrede in Rotterdam; een logistieke revolutie.

  Wij zagen hier wel brood in. Met onder andere zijladers hebben we gebruikte containers ingezet voor de opslag van bouwmaterialen. 

  Waar we voor staan

 • 1968

  We groeien uit ons jasje. Intussen is de tweede generatie Hooymeijer ingestroomd.

  Er komt een nieuw pand met een ruime werkplaats en parkeerruimte. Op deze nieuwe plek kunnen we naar hartenlust sleutelen aan trucks, hijskranen en materialen.  

  Waar we voor staan

 • 1970

  Door de vondst van gas in de Noordzee moeten er leidingen gelegd worden.

  Hooymeijer verzorgt in Delfzijl gedurende 10 jaar het transport van buizen van fabriek tot op zeeschip. Voor dit project rijdt Hooymeijer havenkranen van Vlaardingen naar Delfzijl om de schepen te kunnen laden. 

  Waar we voor staan

 • 1972

  1 januari 1972 start Jan Tunderman een inklaringskantoor in de Rotterdamse haven. Al snel komt de vraag om kleine spoedtransportjes uit te voeren en breedte-transporten te begeleiden. 

  Waar we voor staan

 • 1978

  Dag en nacht wordt er gewerkt. Eind jaren 70 schaffen we een aantal 2e-hands opleggers aan, waarmee een stukgoeddienst naar de UK wordt opgezet. 

  Waar we voor staan

 • 1980

  Aan onze kade worden vooral buizen van schepen geladen en gelost. Na verloop van tijd komen hier Portugees hout en Duits staal bij. Zo ontstaat Hooymeijer Port Terminals (nu Hooymeijer Stevedoring).  

  Start van de groupagedienst met de UK

  Waar we voor staan

 • 1986

  We lossen fruit uit Cyprus; tienduizenden losse dozen stapelen we handmatig op pallets en lossen we op onze kade.

  Voor de tijdelijke opslag bouwen we 3 loodsen op het parkeerterrein achter ons kantoorgebouw. Altra-International is geboren (nu Hooymeijer Warehousing & Customs).

  Waar we voor staan

 • 1988

  Het nieuwe distributiecentrum in de Europoort wordt geopend, pal naast de ferryterminal van Stena Line en P&O Ferries. Deze loods hebben we nog steeds in gebruik. 

  Waar we voor staan

 • 1991

  Na de val van de muur ontstaat de behoefte de netwerken van Oost- en West-Duitsland aan elkaar te koppelen.

  We krijgen vanuit Duitsland vele opdrachten om hiervoor buizen te vervoeren, te hijsen en te stapelen. Ook voor dit project zijn mannen van Hooymeijer weer ruim 10 jaar vele weken per jaar van huis.  

  Waar we voor staan

 • 1997

  Inmiddels zijn we een gevestigde naam in groupagevervoer op de UK. We zijn trots op ons 25-jarig jubileum en dat mag iedereen zien. 

  Waar we voor staan

 • 2007

  We gaan met onze tijd mee en breiden uit.

  Door onder meer de overnames van Nico Kind Internationaal Transport en Speed Freight, voegen we Hooymeijer Speciaal Transport en Hooymeijer Groupage Transport toe aan ons dienstenpakket.  

  Waar we voor staan

 • 2015

  Bij een nieuwe huisstijl horen nieuwe trucks en trailers. Thor, beschermheer van uw goederen, prijkt op al onze wagens. 

  Waar we voor staan

 • 2017

  Vandaag de dag zijn we een modern haven- en transportbedrijf met onze blik op de toekomst.

  Toch zijn we in de basis nog hetzelfde bedrijf; hardwerkende en bevlogen mensen met de juiste mentaliteit. Geen mooie praatjes, gewoon goed werk leveren. Samen zijn we HM Group. 

  Waar we voor staan